F+U Egyetemek

Ajánlatkérés »

Németországon belül három privát egyetemet ajánlunk, melyek duális képzést biztosítanak. Ezek az intézmények az F+U nyelviskola tulajdonában vannak.
A duális képzés során a hallgatók egyszerre tanulnak és dolgoznak az egyetemi éveik alatt különböző cégeknél, megadott heti óraszámban. 
 
Ezeknek több előnye is van:
 • diplomád kézbevételekor már rengeteg hasznos szakmai tapasztalattal fogsz rendelkezni,
 • neves cégeknél dolgozhatsz
 • szakmai kapcsolatokra tehetsz szert
továbbá a munkáltatód fizeti a tandíjad, és havonta akár 800 EUR zsebpénzzel támogatnak! (erről bővebben ezen az oldalon olvashatsz, német nyelven.)
 
Mit nyújtanak ezek az intézmények?
 • nemzetközileg elismert, gyakorlatorientált, interaktív képzéseket
 • önálló és csoportos projektek megvalósítását
 • a szakmai gyakorlatod után óriási esélyt arra, hogy a foglalkoztató cég átvesz főállásba
 • készségfejlesztést angol nyelven (is), mely a nemzetközi karriered kulcsa
 • hihetetlen mennyiségű tudást - hiszen ellesheted oktatóidtól a szakma fortélyait
 
Nyelvi követelmények:
A nyelvi követelményekről általánosságban elmondható, hogy a C1-es német nyelvtudás az elvárt. Azonban a bemeneti szint A2 - ebben az esetben az első iskolai év az a nyelvtanulásról szól: az iskola nyelvtanfolyami áron felfejleszti a diák nyelvtudását az elvárt szintre. A duális programokat már B2-es szinttől el lehet kezdeni.
 
Felvételi követelmények: 
Az alapszakra jelentkezőknek tanulmányi minősítésként az érettségi eredményeket kell megadni. A felvételihez egy, a kötelező tárgyak közül választott emelt szintű érettségi vizsga szükséges. Bizonyos intézmények felvételi tesztet is elvégeztetnek a diákokkal és/vagy felvételi interjút is szerveznek. Kérhetnek továbbá portfóliót vagy önéletrajzot is. Ezek mellett az alábbi iratokra is nagy eséllyel szükséged lesz: kitöltött felvételi űrlap; érettségi bizonyítvány eredményekkel; német nyelvismeret igazolása; ha felvettek egy magyarországi felsőoktatási intézménybe, akkor annak igazolása; és ha már tanultál hazai egyetemen, akkor az ottani eredményeid igazolása.

Fontos, hogy az igazolások hivatalosan hitelesített másolata mellett hivatalosan hitelesített fordításokra is szükséged lesz! 

Van egy jó hírünk: ezeket mi szívesen elvállaljuk és el is készítjük neked!

Victoria Internationale Hochschule

A Victoria egy magántulajdonban lévő, államilag elismert egyetem, mely két helyszínen van jelen: Berlinben és Baden-Badenben. Közel 600 diák tanul itt, melyből 15% külföldről érkezett. Az egyetem több mint 500 partnercéggel dolgozik világszerte.
 
Ez az intézmény a Tudományos Tanács által intézményesen akkreditált, mely garantálja az oktatás magas színvonalát.
Az egyetem angol és német nyelven kínál programokat egyaránt:
 • BA International Management - angol vagy német nyelven
 • BA Business Administration, BSc Computer Science and Management - német nyelven
 • MA Business Management & Development - angol vagy német nyelven
 • MA Organizational Development &Business Psychology - német nyelven
 
Jelentkezni az uni-assist oldalán kell, a határidő:július 15.
 

iba University of Cooperative Education

Ez az egyetem Németország legnagyobb államilag elismert szakmai akadémiája, ahol körülbelül 3000 hallgató tanul egy évfolyamon, különböző tanulmányi területeken. A duális képzés keretében az itt tanuló diákok a közel kétezer vállalat egyikében dolgoznak, heti 20 órában a tanulmányaik mellett. Azt, hogy ez a rendszer könnyen és magas színvonalon működhessen, közel 500 tanár és oktató biztosítja, melyek között a területükön hírnévnek örvendő professzorok és doktorok is megtalálhatóak. 
 
Képzések angol nyelven, nemzetközi diákoknak:
 
Képzések német nyelven:
 
Erre az egyetemre a jelentkezés közvetlenül történik, s a határidő rugalmas. Ezért bátran írj nekünk emailt, vagy hívj minket!
 
Az egyetem 12 különböző helyen van jelen Németországban.
 

isba University of Cooperative Education 

Ez, az államilag elismert nemzetközi tanulmányi és szakképző akadémia egy alapszakot hirdet meg német nyelven, mely a Fizikoterápia (BSc Physiotherapie). Az oktatás a híres Stuttgart városában valósul meg. Az egyetem épülete remek helyen van: Stuttgart szívében, a Koenigstrasse felső részén található. A Königstrasse Stuttgart fő bevásárlóutcája.
 
A képzés felépítése:
3 éves képzés után államvizsgán kell számot adni a tudásról, (6 szemeszter) ezután a tanuló gyógytornász képesítéssel rendelkezik. További 4 év után (8 szemeszter) a tudományos fokozat megszerzésére van lehetőség.
 
A jelentkezési határidő rugalmas, így ezekért keress minket!
 
Fontos tudni, hogy a diákok az egyetem elkezdése után kell, hogy elkezdjenek munkáltatót és munkát keresni. Amennyiben ez nem sikerül, a hallgató két opció közül dönthet: tanulói státuszt vált, és nappali tagozaton tanul (mely 7200 EUR / tanévtől már elérhető), vagy befejezi tanulmányait és hazautazik.
 
Fontos tudni, hogy a diákok az egyetem elkezdése után kell, hogy elkezdjenek munkáltatót és munkát keresni. Amennyiben ez nem sikerül, a hallgató két opció közül dönthet: tanulói státuszt vált, és nappali tagozaton tanul (mely 7200 EUR / tanévtől már elérhető), vagy befejezi tanulmányait és hazautazik.

Tandíj:
Ahogy azt fentebb írtuk, a duális képzések esetében a hallgatók tandíját a
munkáltatók fizetik, így a tanulás számodra ingyenes!
 
Támogatás a munkáltatótól:
IT duális képzések esetén: 600-800 EUR / hónap
Egyéb képzéseken: 200-400 EUR / hónap
Sport management képzések esetén: 0 EUR / hónap
 
Szállás:
Az F+U nyelviskola saját szállással rendelkezik Heidelberg és Berlin városaiban, így az ottani költségek igen kedvezőek. 
F+U kollégium: 400 EUR / hónap egyágyas szobában, ellátás nélkül
Németországban igazán népszerű a diákok körében a wohngemeinschaft (WG) - ilyenkor a diákok együtt bérelnek apartmant, ahol mindenkinek van saját szobája, de közösek a terek (pl. fürdő, konyha...). Erre a szállás típusra jellemző a kedvező ár, örök barátságok köttetnek itt, s megismerhetsz más kultúrákat is...
 
Általánosságban elmondható, hogy a havi megélhetési költség: 700- 800 EUR. Amennyiben végig gondolod, a tandíjat a munkáltató fizeti, a szállás költségeit a munkáltató által kapott támogatásból finanszírozhatod. Így lényegében csak a megélhetési költségeket kell fizetni, tehát havi 3-400 EUR-ért már diplomát szerezhetsz!
 
Szerinted is jó ajánlat ez egy továbbtanulás előtt álló fiatalnak, aki külföldön szeretne tanulni? Amennyiben a válaszod "igen", kattints az "Ajánlatkérés' gombra!
 

« Németország

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ