Orvosi képzések Olaszországban

Ajánlatkérés »

Európában egyedülállóan kedvező tandíjak és magas színvonalú oktatás vár Rád Olaszország orvosi egyetemein!
Miért érdemes Olaszországban orvosi képzésre menni?
Olaszország köztudottan magas színvonalú oktatást kínál megfizethető tandíj mellett, s az itt szerzett diplomákat világszerte elismerik. A tanulmányok után a frissen végzett tanulók számos munka lehetőség közül válogathatnak. Kedvező feltételei miatt Olaszország igen népszerű a nemzetközi diákok körében.
 
- Rangos egyetemek
Az egyik legfontosabb ok, amiért a hallgatók az olaszországi tanulmányok mellett döntenek, az oktatás kiemelkedően magas színvonala.
 
- Szakmai gyakorlat lehetőségek
Az olasz oktatás egyedülállóságának egyik oka az, hogy a kutatásra és az elméleti tudásra összpontosítanak az egyetemeken. Emellett számos lehetőség van kórházi gyakorlatok elvégzésére. Az olasz kormány különböző ösztöndíjakkal is igyekszik segíteni az ide érkező orvostan hallgatókat.
 
- Kedvező tandíjak
Az olaszországi tandíjak lényegesen kedvezőbbek mint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság egyetemeié. Emellett számos ösztöndíjra is pályázhat a hallgató a megélhetési költségek csökkentése érdekében.
 
- Nemzetközi környezet
Az olasz emberek mellett az ott élő különböző nemzetek is igen kedvesek és barátságosak. Az egyetemeken a multikulturális környezet elősegíti, hogy könnyebben barátkozzanak és fogadjanak el és ismerjenek meg más kultúrákat az ott tanuló diákok.
 
- Pezsgő diákélet
Az olasz egyetemek többsége kisvárosokban található, ahol a lakosság többsége hallgatókból tevődik ki. Ez megkönnyíti az ide érkező gólyák életét: különböző eseményeken vehetnek részt, s új barátokra tehetnek szert. Ezekben a városokban mindig történik valami izgalmas!
 
Olaszországban 12 állami orvosi egyetem van, melyekről bővebb információt az adott intézmény nevére kattintva olvashatsz.
Az egyetemek a következők: 
 
Felvételi követelmények
Amennyiben Olaszországban szeretnél orvosi képzésre jelentkezni, akkor a felvételi eljárás igen egyszerű, mely egyedülálló Európában. Ezekre az egyetemekre központi rendszeren keresztül lehet jelentkezni, s mindössze egy angol nyelvű felvételi - IMAT vizsga (International Medical Admissions Test) - eredményeit veszik alapul.
 
A vizsga után eredmények alapján rangsorolnak, s ki lehet választani fontossági sorrendben, hogy a diák a 12 egyetem közül hova szeretne menni.
 
A vizsgáról még több információt erre a linkre kattintva olvashatsz.
 
Jelentkezési határidő: július 23. (a jelentkezést július elején nyitják meg)
 
Az IMAT vizsgára jelentkezni az universitaly oldalán kell! Fontos, hogy a jelentkezést mindenképp online kell megtenni.

 
Az olaszországi orvosi egyetemi képzéseknek számos előnye van, ezek közül a kedvező tandíj sem kivétel!
 
Bár a tandíjak szakoktól és intézményektől függnek, de általánosságban elmondható, hogy maximum 4000 EUR / tanév díjért tanulhatsz Olaszországban.

 

 

Az alábbi videóban az IMAT vizsga jelentkezés menetét ismerheted meg:

 

« Olaszország

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ